Ακρωτήρι - Ο προϊστορικός οικισμός

Ακρωτήρι
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' - Σαντορίνη
'Akrotiri,excavation site of a Minoan Bronze Age settlement on the Greek island of Santorini ' Anastasios71 / Shutterstock

Το Ακρωτήρι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Είναι γνωστό για τον προϊστορικό οικισμό, που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών το 1963. Αποτελούσε ένα από τα καστέλια του νησιού, κατάλληλα χτισμένα σπίτια με σκοπό την προστασία των κατοίκων από τις πειρατικές επιδρομές. Στο νοτιότερο άκρο του οικισμού ξεχωρίζει ο Φάρος.

Εκτός από την ιστορική του σημασία, το Ακρωτήρι είναι επίσης γνωστό για τις υπέροχες παραλίες του. Η ομώνυμη παραλία του Ακρωτηρίου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο νησί, ενώ η πασίγνωστη Κόκκινη Παραλία με την κόκκινη αμμουδιά και τα επιβλητικά κόκκινα και μαύρα βράχια βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στο Ακρωτήρι και σε όλο τον κόσμο, δημιουργήσαμε την Travelmyth, την εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Από αναζητήσεις απλά για ξενοδοχεία στη Μαρωνεία μέχρι αναζητήσεις με συγκεκριμένη κατηγορία όπως για ξενοδοχεία με χώρο παιχνιδιού για σκύλους στην Κέρκυρα, η Travelmyth σας καλύπτει με τα πληρέστερα αποτελέσματα.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο Ακρωτήρι