Ημεροβίγλι - Μαγευτική θέα στη Σαντορίνη

Ημεροβίγλι
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' - Σαντορίνη
'Architecture and colors of Imerovigli, village in Santorini.' CristinaMuraca / Shutterstock

Το Ημεροβίγλι βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Φηρών, στο υψηλότερο σημείο της καλντέρας, γεγονός που επιτρέπει την παρατήρηση όλης της γύρω περιοχής.

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Σκάρο, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού που υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω του ηφαιστείου αλλά και των ισχυρών σεισμών. Το μοναδικό απομεινάρι του είναι ο Βράχος του Σκάρου, όπου διασώζεται ένα μικρό μέρος του κάστρου της παλιάς πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στο Σκάρο από το Ημεροβίγλι, αλλά και να φτάσουν σε αυτόν μέσω ενός μονοπατιού.

Το Ημεροβίγλι διαθέτει επίσης αρκετές εκκλησίες και εκκλησάκια που είναι χτισμένα στο βράχο με θέα τη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική του οικισμού, με τα άσπρα και μπλε σπίτια που υψώνονται στο βράχο της καλντέρας, δημιουργεί ένα μοναδικό και άκρως ειδυλλιακό σκηνικό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας.

Για να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Ημεροβίγλι και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με την ευρύτερη επιλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στην Αθήνα όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία με δωμάτια με ιδιωτική πισίνα στα Σύβοτα, η Travelmyth σας βοηθά να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο Ημεροβίγλι