Ο καιρός στη Σαντορίνη

>
Καιρός
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' - Σαντορίνη
'The reflection of the beautiful clouds in the pool at sunset and the island ... Greece.' Natalia Dobryanskaya / Shutterstock

Η Σαντορίνη έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα με δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Κατά τους θερινούς μήνες, ο καιρός στη Σαντορίνη είναι ζεστός και ξηρός. Από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, οι θερμοκρασίες στη Σαντορίνη κυμαίνονται μεταξύ 12°C και 13°C. Τον Απρίλιο και το Μάιο, η θερμοκρασία ανεβαίνει και αγγίζει τους 17°C και 19°C βαθμούς αντίστοιχα.

Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, ο καιρός στη Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ η θερμοκρασία πέφτει χαμηλότερα μετά τη δύση του ήλιου.

Ο καιρός παραμένει σχετικά ζεστός και τον Οκτώβριο, αλλά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και δεν ξεπερνά τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες με τις περισσότερες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι που επικρατούν στη Σαντορίνη είναι ο Σιρόκος την άνοιξη και το Μελτέμι το καλοκαίρι, κυριώς τον Αύγουστο.