Οία - Κτισμένη στα βράχια της Σαντορίνης

Οία
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' - Σαντορίνη
'Blue domed church at Oia Santorini Greece Europe' ian woolcock / Shutterstock

Η Οία είναι ο δεύτερος σπουδαιότερος οικισμός της Σαντορίνης. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Ξεχωρίζει για το ηλιοβασίλεμα της και τον υπόσκαφο οικισμό της, δηλαδή τα σπίτια - σπηλιές, που είναι σκαμμένα στο βράχο.

Η Οία είναι ιδιαίτερα γνωστή για την εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει, καθιστώντας τη ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο. Επισκέπτες και ζευγάρια από κάθε γωνιά της γης συγκεντρώνονται στα γραφικά σοκάκια της Οίας για να δουν το περίφημο αυτό ηλιοβασίλεμα και να εξερευνήσουν το ειδυλλιακό τοπίο με την άνεσή τους.

Το γραφικό αυτό τοπίο έχει γίνει πόλος έλξης πολλών καλλιτεχνών και συγγραφέων ανά τον κόσμο, μετατρέποντας την Οία στο πολιτιστικό κέντρο του νησιού, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν γκαλερί και πάμπολλα μέρη καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που θα κάνουν τις διακοπές τους στο αξέχαστο αυτό νησί ακόμα πιο ευχάριστες.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στην Οία και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την προχωρημένη μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στη Μάνη όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για φθηνά ξενοδοχεία στην Έδεσσα, η Travelmyth είναι η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων όπου μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία που θα σας αρέσουν.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Οία