Φηρά - Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης

Φηρά
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' - Σαντορίνη
'Panoramic view of the town of Fira, Santorini, Greece' JeniFoto / Shutterstock

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι κτισμένη στην κορυφή απότομων βράχων σε ύψομετρο περίπου 250 μέτρων από τη θάλασσα. Έγινε πρωτεύουσα του νησιού στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την παλιά πρωτεύουσα, το Σκάρο.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των Φηρών είναι τα λευκά σπίτια με τις μπλε πόρτες, ενώ μία εκπληκτική πανοραμική θέα στην καλντέρα περιμένει κάθε επισκέπτη που θα πατήσει το πόδι του στο έδαφός τους. Εκτός από τη ρομαντική ατμόσφαιρα και τα γραφικά τοπία, στα Φηρά θα βρείτε επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας και το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πλούσια ιστορία του νησιού.

Η κεντρική πλατεία των Φηρών ονομάζεται Πλατεία Θεοτοκόπουλου. Με μία βόλτα ολόγυρά της, θα βρείτε ό,τι κι αν χρειαστείτε, από μαγαζιά, κοσμήματα, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και ταβέρνες, μέχρι και κλαμπ για όσους αγαπούν τη νυχτερινή διασκέδαση. Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μπορείτε να βρείτε λεωφορεία και ταξί για τη μεταφορά σας, ενώ υπάρχουν και ταξιδιωτικά γραφεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε κάποια εξόρμηση σε κοντινούς προορισμούς.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στα Φηρά